czwartek, 25 czerwca 2015

Sorbet arbuzowy

Sorbet arbuzowy


Składniki :
  • 1 kg arbuza,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 2-3 łyżki miodu lub 2 łyżki cukru pudru.
Przygotowanie :

Arbuza pokrój na mniejsze kawałki. Odetnij różowy miąższ od zielonej skóry. Wydłub pestki. Pokrój na mniejsze kawałki. Wlej sok  cytryny i miód. Blenderem zmiksuj całość. Przelej całość do foremki i przykryj folią. Włóż do zamrażarki na 12 godzin.

4 komentarze:

  1. szkoda tylko, że w Poznaniu pogoda na sorbety niezbyt odpowiednia :(

    OdpowiedzUsuń
  2. :) a tam....ja mimo pogody się skuszę!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniale się prezentuje! Teraz nic tylko czekać na słońce :)

    OdpowiedzUsuń

Print