Kremowa zupa pomidorowa z pulpecikami 
Przepyszna zupka z pulpecikami mięsno-ryżowymi.
Idealna dla dzieci.
Składniki : 
- 6 - 8 szt dojrzałych pomidorów, 
 
- 4 szklanki bulionu warzywnego, 
 
- 2 ząbki czosnku, 
 
- sól, 
 
- pieprz, 
 
- 2 łyżki śmietany, 
 
- oliwa z oliwek. 
 
Składniki pulpeciki :
- 300g mięsa mielonego wieprzowego
 
3/4 szklanki ryżu
 
sól
 
pieprz
 
majeranek
 
1 jajko
 
- 1 łyżeczka chilli
 
Przygotowanie : 
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Wsadź do blendera i zmiksuj. Do garnka wlej oliwę z oliwek. Wrzuć pomidory,posiekany drobno czosnek i wlej bulion. Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę.
Do miski wrzuć mięso, ryż, jajko, sól, pieprz i chilli. Wyrób gładką masę i uformuj pulpeciki. Mięso delikatnie włóż do bulionu z pomidorami. Gotuj przez 10-15 minut mieszając co jakiś czas. 
 
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńRobilam kiedys podobna,ale z dodatkiem korniszonow-pyszna byla:)
OdpowiedzUsuńJa jestem takie duze dziecko, wiec chetnie bym zjadla taka zupke!
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszna zupka. Pomidorowa jest najlepsza :)
OdpowiedzUsuń