poniedziałek, 27 lipca 2020

Śniadaniowe tosty ze szpinakiem i łososiem

Śniadaniowe tosty ze szpinakiem i łososiem 



Tosty to częsty i pożądany gość na stole naszej rodziny. Zależnie od chęci i posiadanego czasu można jednak z nich wyczarować naprawdę DOBRE rzeczy, nie ograniczając się
do klasycznych z serem. Mając do dyspozycji dosłownie kilka składników jesteśmy w stanie przygotować coś, co wygląda i smakuje szałowo a przede wszystkim jest bardzo zdrowe. Dzięki  wysokiej zawartości kwasów Omega-3 i witamin znajdujących się w MOWI serwujemy sobie ucztę dla podniebienia, mającą zbawienny wpływ na nasz organizm. 

Składniki : ( 2 porcje )
  • 4 kromki chleba,
  • 1 opakowanie Mowi Pure  łosoś wędzony na zimno  plastry 4 szt,
  • 1 mała cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej,
  • 300g świeżego szpinaku,
  • 150ml śmietanki 30%,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 jajka.
Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmaż chwilę. Wrzuć szpinak i delikatnie wymieszaj całość. Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu aż sos stanie się gęsty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przygotuj jajka sadzone. Na patelni rozgrzej olej. Wbij jajka i smaż.

Chleb podsmaż na suchej patelni. Na każdą kromkę połóż gorący szpinak w sosie. Połóż plasterki łososia. Całość przykryj drugą kromką. Na górze ułóż jajko sadzone. 



Przepis bierze udział w akcji :

KONKURS MOWI - Dobra, wygraj trochę dobra!

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Print