poniedziałek, 24 września 2018

Piernikowe tartaletki z dyniowym nadzieniem

Piernikowe tartaletki z dyniowym nadzieniem 



Składniki : 
  • 3 opakowania pierników Kopernik Katarzynki,
  • 120g rozpuszczonego masła,
  • 1 1/2 szklanki puree z pieczonej dyni,
  • 300g sera ricotta,
  • starta skórka z 1 pomarańczy,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki drobnego cukru, 
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej.
Przygotowanie :

Pierniczki Katarzynki przełóż do miski i zblenduj. Dodaj rozpuszczone masło i połącz składniki. Foremki na tartaletki wypełnij masą piernikową. Łyżką wygładź całość. Włóż do lodówki na 30 minut.

Do miski przełóż ser. Dodaj skórkę z pomarańczy, wsyp cukier i mąkę ziemniaczaną. Zmiksuj. Dodaj partiami puree z dyni oraz jajka. Dokładnie połącz składniki.

Tartalerki wypełnij masą dyniową. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez  12-15 minut.





1 komentarz:

Print