piątek, 10 listopada 2017

Śniadaniowe muffinki z fetą i pomidorkami

Śniadaniowe muffinki z fetą i pomidorkami 


Składniki :
  • 200g mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • ser feta 100g,
  • 2 jajka, 
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • parę pomidorków koktajlowych,
  • czarne oliwki.
Przygotowanie :

Przygotuj 2 miski.
Do jednej wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz.
Do drugiej wlej mleko i olej.
Wbij jajka. Dokładnie wymieszaj składniki.
Mokre składniki wlej do suchych i połącz składniki.

Do masy dodaj pokrojone pomidorki i oliwki.
Wsyp pokrojoną fetę. Wymieszaj składniki.

Ciasto przelej do foremek. Na górze ułóż resztę sera feta i pomidorków.
Piecz przez 25 minut w temp 180 stopni.
 

1 komentarz:

Print