wtorek, 13 lutego 2018

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną 


Składniki :
  • 400g ogórków kiszonych, ( oraz około szklanki wody z kiszonych ogórków ) 
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • bulion,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
  • sól,
  • pieprz.
  • 2 łyżki śmietany.
Przygotowanie :

Ogórki, marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plasterki. W garnku rozgrzej masło i podsmaż warzywa. Wlej bulion i gotuj 15 minut na wolnym ogniu. Dodaj wodę z ogórków kiszonych oraz śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.   

Zupę podawaj z kaszą jaglaną.  

3 komentarze:

  1. Uwielbiam zupy ogórkowe, ale z kaszą jaglaną jeszcze nie próbowałam ;) to coś nowego!

    Zapraszam na swojego bloga kulinarnego: https://bitasmietanka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

  2. I can only express a word of thanks. Because with the content on this blog I can add knowledge I, thank has been sharing this information. Do not forget to visit our website to share information and knowledge about health.
    cara mengobati penyumabatan pembuluh darah
    obat nyeri lutut akibat asam urat
    cara menyembuhkan penyakit gudik

    OdpowiedzUsuń

Print