Klopsy z fileta w sosie koperkowym
Składniki :
- 350g mięsa mielonego indyczego,
- 1 mała bułeczka namoczona w mleku,
- sól,
- pieprz,
- jajko,
- bulion do gotowania.
Przygotowanie klopsiki :
Do miski wrzuć mięso. Dodaj jajko i bułkę. Uformuj pulpeciki. Gotuj w bulionie przez 10
minut.
Składniki sos koperkowy :
- koperek świeży,
- 1 łyżka mąki,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki śmietany,
- sól,
- pieprz.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj masło i zrób
zasmażkę. Wlej bulion z gotowanych pulpetów. Wymieszaj dokładnie tak aby
nie powstały grudki. Zagotuj i dodaj śmietanę. Posiekaj koperek i wrzuć
do sosu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanie :
Pulpety przełóż do sosu i połącz składniki. Podawaj z ryżem, ziemniakami lub makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz