Puszyste jabłka w cieście
Składniki :
- 1 szklanka mąki,
- 1 szklanka mleka,
- 2 łyżki cukru waniliowego,
- 2 jajka L,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki cynamonu,
- olej do smażenia,
- cukier puder do posypania placuszków.
Przygotowanie :
Jabłka obierz i pokrój na plastry. Wydrąż gniazda nasienne.
Mąkę, mleko, cukier waniliowy, żółtka oraz proszek do pieczenia dokładnie połącz aż masa będzie jednolita. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z ciastem. Plasterki jabłek dokładnie obtocz w cieście i smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Nie pamiętam już, kiedy ostatni raz jadłam tak podane jabłka :)
OdpowiedzUsuńAmazing blog post .. keep on writing guys .
OdpowiedzUsuńWygląda obiecująco. Z chęcią coś takiego zrobię!
OdpowiedzUsuń