Ciasteczka z kremem czekoladowym
Składniki :
- 2 szklanki mąki,
- 100g cukru,
- 150g miękkiego masła,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 żółtka L,
- ulubiony krem czekoladowy,
- gorzka czekolada.
Na papierze do pieczenia ułóż porcje kremu czekoladowego w wielkości orzecha włoskiego. Włóż całość do zamrażarki na 30 minut.
Do miski wsyp mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj żółtka i masło. Dokładnie wyrób ciasto. Rozwałkuj ciasto. Wytnij krążki. Na środek każdego krążka ułóż porcję kremu czekoladowego. W dłoniach zlep ciasto tak aby powstała kulka.
Ciasteczka ułóż na blaszce wyłożone papierem do pieczenia. Posyp posiekaną czekoladą.
Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 15 minut aż ciastka będą złote.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz