"Kaszotto" z komosy ryżowej z frankfurterkami
z batatami i bobem.
Kaszotto z komosy ryżowej z kiełbaskami Morliny, batatem oraz bobem. Pyszna i sycące danie. Można je podawać na ciepło i na zimno, chociaż biorąc pod uwagę aktualną pogodę to jedyną słuszną opcją jest ta pierwsza. Idealnie nadaje się również jako danie do zabrania ze sobą do pracy, a stopień skomplikowania jest niski jak grudniowe temperatury.
Składniki :
- 250g komosy ryżowej,
- 1 mały batat,
- 1 szklanka mrożonego bobu,
- 2 garści groszku cukrowego,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oleju,
- sól,
- pieprz,
- 1/2 szklanki bulionu,
- 3-4 kiełbaski Morliny franki. ( https://morliny.pl )
Przygotowanie :
Komosę ryżową przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek. Wsyp bób, groszek cukrowy oraz dodaj pokrojony na mniejsze kawałki batat. Wlej bulion i duś pod przykryciem 10 minut. Do warzyw wrzuć pokrojone franki. Wsyp wcześniej przygotowaną komosę. Całość wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
A która z kiełbas podbije Twoją kuchnię? Klasyczna śląska, a może ta z piersi z kurczaka lub szynki?
Podejmij wyzwanie i przekonaj się sam! Inspiracji szukaj na https://morliny.pl.
Przepis bierze udział w akcji :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz