Kofty wieprzowo-wołowe
Składniki :
- 300g mielonej łopatki,
- 300g mielonego mięsa wołowego,
- pieprz,
- sól
- kolendra,
- 1 płaska łyżeczka papryczki chilli,
- 2 ząbki czosnku,
- olej do smażenia,
- 1 cebula.
Mięso przełóż do miski. Rozgrzej patelnię i wsyp kolendrę oraz paprykę. Praż parę minut. Przesyp do moździerza i dokładnie zmiażdż. Przesyp do mięsa. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż drobno pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełóż do mięsa. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. W dłoniach uformuj podłużne kotleciki które nabij na patyczki do szaszłyków. Kofty grilluj na patelni grillowej z niewielką ilością oleju lub na grillu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz