Krem z młodej marchwi z soczewicy
Składniki :
- 1kg młodej marchwi,
- 100g czerwonej soczewicy,
- 1 mała cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1,5 l warzywnego bulionu,
- 3 łyżki oliwy,
- 150ml mleka kokosowego,
- sól,
- pieprz,
- 1/2 łyżeczki curry,
- grzanki-z chleba graham.
Przygotowanie :
W garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż pokrojony czosnek i cebulę.
Wlej bulion i wsyp soczewicę. Gotuj 10minut.
Dodaj pokrojoną marchew i gotuj kolejne 10minut.
Całość zblenduj.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry.
Do zupy dodaj mleko kokosowe i energicznie wymieszaj.
Zupę podawaj z grzankami..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz