Kotlety jajeczne z groszkiem
Składniki :
- 10 jajek,
- 3/4 szklanki mrożonego groszku,
- cebulka zielona,
- 2 łyżeczki chrzanu,
- sól,
- pieprz,
- tłuszcz do smażenia ( użyłam klarowane masło ),
- 1 mała bułka namoczona w mleku,
- bułka tarta,
Przygotowanie:
Groszek wrzuć do wrzątku i gotuj 2 minuty. Groszek przełóż do sitka i zalej zimną wodą. Ugotuj na twardo 8 jajek. Ostudzone jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach , dodaj surowe jajka, groszek , pokrojoną zieloną cebulkę, chrzan oraz namoczoną bułkę. Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj tak aby powstała masa. Formuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
Wyglądają cudownie :)
OdpowiedzUsuńwow!
OdpowiedzUsuń