Piknikowe muffiny z wędzonym schabem i brokułami
Składniki : ( 12 szt )
- 2 szklanki mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki sody,
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego,
- 2 jajka,
- 100ml mleka,
- 100g jogurtu naturalnego,
- 150g schabu z dodatkiem jałowca PekPol Kurpiowskie Specjały,
- 1/2 brokuła,
- sól,
- pieprz,
- pomidorki koktajlowe.
Przygotowanie :
Brokuła podziel na mniejsze różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 2-3 minuty. Odcedź.
Przygotuj dwie miski. Do pierwszej wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz sól i pieprz.
Do drugiej miski wlej mleko, jogurt naturalny oraz wbij jajka.
Do miski z suchymi składnikami wlej mokre składniki. Energicznie wymieszaj. Dodaj pokrojony schab i brokuł. Połącz składniki. Ciasto przelej do papilotek. Na górze ułóż pomidorka koktajlowego. Całość włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i piecz przez 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz