Ziemniaczana tortilla z warzywami
Składniki :
- 3 jajka,
- 1 cebula,
- 100 g pomidorków koktajlowych,
- olej do smażenia,
- ser feta 1/2 opakowania,
- łodygi brokułu ( lub różyczki )
- tłuczone ziemniaki,
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego.
Przygotowanie :
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż pokrojoną cebulę i drobno pokrojone łodygi brokułu. Ściągnij warzywa z patelni. Wrzuć ziemniaki i chwilę smaż. W misce rozbełtaj jajka z solą, pieprzem i czosnkiem. Pomidorki przekrój na pół. Do ziemniaków wlej jajka. Na górze ułóż wcześniej przygotowaną cebulę z łodygami brokułu. Wrzuć pomidorki. Całość posyp fetą. Tortillę zapiekaj w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni przez 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz