Zapiekanka warzywna z fetą
Składniki :
- 1 opakowanie sera fety,
- 1 cukinia,
- 2 pomidory,
- 2 średnie ziemniaki,
- czarne oliwki,
- olej,
- zioła prowansalskie,
- sól,
- pieprz.
Warzywa pokrój w plastry. Ser wyciągnij z opakowania i posmaruj olejem. Posyp ziołami oraz pieprzem. W naczyniu ułóż na przemian plastry cukinii, pomidora, ziemniaka oraz fety. Całość posmaruj olejem i posyp pokrojonymi oliwkami. Warzywa zapiekaj w gorącym piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20-25minut.
O rany, jak to pięknie wygląda :O A na pierwszy rzut oka myślałam, że zabrakło przepisu, a on po prostu jest taki prosty! Marzenie. Muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńProste i szybkie danie ! Świetny dodatek również do drugiego dania.
UsuńPozdrawiam !
Ta zapiekanka wygląda idealnie!
OdpowiedzUsuń