Chrupiące grzanki z awokado i śledziem
Składniki :
- 1/2 ulubionego chleba pełnoziarnistego,
- 1 dojrzałe awokado,
- sól,
- pieprz,
- 2 łyżeczki soku z cytryny,
- 200g Filetów śledziowych z olejem Seko - Beczka Śledzi,
- 2 ugotowane jajka,
- 4-5 ogórków konserwowych,
- 1 czerwona cebula,
- świeży koperek.
Chleb pokrój na kromki. Rozgrzej patelnię i podpiecz chleb z każdej strony. Awokado obierz. Przełóż do miseczki. Wsyp sól i pieprz oraz wlej sok z cytryny. Połącz dokładnie składniki. Jajko, cebulę i ogórki pokrój na plasterki. Filety śledziowe pokrój w mniejsze kawałki. Grzanki posmaruj pastą z awokado. Na górze ułóż jajko, ogórek, kawałki śledzia oraz cebulę. Całość posyp świeżym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz