Brownie z likierem baileys
Składniki :
- 200g gorzkiej czekolady,
- 170g masła,
- 2 jajka L,
- 3/4 szklanki drobnego cukru,
- 3/4 szklanki mąki,
- 3-4 łyżki likieru baileys,
- szczypta sody,
- garść orzechów włoskich.
W rondelku na wolnym ogniu roztop masło. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj aż całość się połączy. Jajka wbij do miski. Wsyp cukier i utrzyj mikserem. Wlej likier. Do masy jajecznej wlej czekoladę. Wsyp przesianą mąkę i sodę. Wymieszaj całość. Dodaj drobno posiekane orzechy i delikatnie połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika. Przecz przez 45 minut w temperaturze 160 stopni.