Domowy krem czekoladowy z piernikową nutą
Składniki :
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady,
- 1,5 szklanki mleka,
- 1 szklanka orzechów laskowych,
- 3 łyżki cukru pudru,
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika.
Na suchej patelni upraż orzechy. Mieszaj co jakiś czas alby się nie przypaliły. Przesyp na ściereczkę. Pocieraj dłonią aż odpadnie skórka. Przełóż do blendera orzechy i wlej pół szklanki mleka. Zblenduj dokładnie. Resztę mleka delikatnie podgrzej. Wrzuć połamaną czekoladę i mieszaj aż się rozpuści. Czekoladowe mleko przelej do blendera. Wsyp cukier puder i przyprawę do piernika. Dokładnie blenduj parę minut aż masa stanie się gładka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz