Gulasz wołowy z czerwoną fasolą
Składniki
:
- 400-500g mięsa wołowego na gulasz,
- 1 cebula,
- 4 marchewki,
- 1 łyżka mąki,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 2 liście laurowe,
- ziele angielskie (4kuleczki),
- bulion,( tak aby przykryło mięso )
- sól, pieprz,
- 1 puszka fasoli czerwonej w zalewie,
- olej do smażenia.
Przygotowanie
:
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i
oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i
przełóż na talerz. Cebulę i marchewki pokrój w kostkę i smaż na tym samym tłuszczu co mięso. Ponownie wrzuć
mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i
koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem przez 1 godzinę co jakiś
czas mieszając. Dodaj odsączoną fasolę i duś 5-10 minut. Podawaj gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz