Gulasz wołowy z kaszą pęczak
Składniki
:
- 400-500g mięsa wołowego na gulasz,
- 1 cebula,
- 4 marchewki,
- 1 łyżka mąki,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 2 liście laurowe,
- ziele angielskie (4kuleczki),
- bulion,( tak aby przykryło mięso )
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- 150g kaszy pęczak.
Przygotowanie
:
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i
oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i
przełóż na talerz. Cebulę i marchewki pokrój w kostkę i smaż na tym samym tłuszczu co mięso. Ponownie wrzuć
mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i
koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem przez 1,5-2 godzin 40-50 minut co jakiś
czas mieszając. Kaszę wsyp do gulaszu. Podawaj gorące.
Jeśli mięso wołowe nie jest wystarczająco miękkie wrzuć do gotującego się gulaszu 1/2 kiwi na 10 minut.
Tienen un aspecto delicioso e irresistible se ven muy lindo su goulash bien preparado también,abrazos
OdpowiedzUsuńThank you for your kind words :) I'm so glad that you are visiting me, and I wish the same tasty dishes.
UsuńMnaim, mniam, kasza pęczka jest przepyszna :) I bardzo apetyczne zdjęcie, aż nabrałam wielkiej ochoty na ten gulasz :)
OdpowiedzUsuńCiekawe. Wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńczekamynacud.blog.pl
Proszę mi powiedzieć jakie konkretnie mięso będzie najlepsze do gulaszu? Czy bulion może być z kostki?
OdpowiedzUsuń