To co najlepsze - banany, czekolada i miód
Czyli banany pieczone w cieście francuskim
Chyba nie ma lepszego połączenia jakim są banany z czekoladą i delikatnym ciastem francuskim.
Pyszne i genialne w smaku.
Czasami warto zafundować sobie trochę słodyczy po ciężkim dniu.
Składniki : 1/2 płatu ciasta francuskiego, 2 banany, 3 kostki gorzkiej czekolady, 2 łyżki miodu, garść płatków migdałów, jajko.
Przygotowanie: Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Banany obrać, odkroić końcówki oraz polać miodem i obsypać wiórkami czekolady. Położyć banany na cieście francuskim i zawinąć. Posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem i obsypać płatkami migdałów. Piec w nagrzanym piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
rewelacja! i świetnie, że to coś innego od typowo nadziewanych kopert z ciasta francuskiego. jak banany i czekolada, to efekt nie może zawieść :)
OdpowiedzUsuńgenialne połączenie, aż ślinka cieknie na sam widok ;)
OdpowiedzUsuńPołączenie genialne!:)
OdpowiedzUsuńWyglądają fenomentalnie.
OdpowiedzUsuńŚwietnie połączone smaki :)
obłędnie wygląda, a banany i czekolada to połączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie zaczynam to robić :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
www.mieszak.pl