Sznycle czyli domowe kotleciki
Złota panierka, delikatny smak idealnie rozbitego mięsa, tradycyjne schabowe to wizytówka polskiej kuchni.
Każdy powinien wiedzieć jak je zrobić tak, aby zachwycały smakiem.
Składniki : 2 czerstwe bułki, 2 jajka, 6 cienkich sznycli wieprzowych, olej do smażenia, pieprz, sól, 3 łyżki mąki.
Przygotowanie : Bułki zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce. Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i oprószyć pieprzem i solą. Jajka rozkłócić. Sznycle obtaczać w mące, w jajku i w bułce tartej. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Witam, sznycle to dla mnie dziwna nawa jka dla kotletó wmielonych, bo to nimieickie słowo, spotkaam sie juz kiedys z akim okresleniem kotlecikow i nie wiedzialam co chodzi, dzis juz iem, ze niektorzy tak nazywaa kotlety mielone, ale nie wiem czemu. A tak apropo robisz zdjecia nikonem d3100?
OdpowiedzUsuńprzecież w tym przepisie w ogóle nie chodzi o kotlety mielone tylko sznycle czyli coś ala schabowe Alu:]a co do smakowitości to się nie wypowiadam bo jestem wege i u mnie mięso odpada w przedbiegach :P:]
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
wege J:)
No to tym bardziej nie rozumiem nazwy, przeciez to zwykłe kotlety mielone, nic innego, więc skąd pomysł na niemiecką nazwę.
OdpowiedzUsuńA GDZIE Ty Alu widzisz mięso mielone? Przecież to są kotlety schabowe!
OdpowiedzUsuńUmiesz czytać? Czytałaś przepis? "6 cienkich sznycli wieprzowych", "delikatny smak idealnie rozbitego mięsa, tradycyjne schabowe to wizytówka polskiej kuchni." - chodzi o PLASTRY mięsa! Jeśli jest to za trudne do zrozumienia, to są jeszcze zdjęcia-RÓWNIEŻ kotletów schabowych, NIE mielonych :/
A GDZIE Ty Alu widzisz mięso mielone? Przecież to są kotlety schabowe!
OdpowiedzUsuńUmiesz czytać? Czytałaś przepis? "6 cienkich sznycli wieprzowych", "delikatny smak idealnie rozbitego mięsa, tradycyjne schabowe to wizytówka polskiej kuchni." - chodzi o PLASTRY mięsa! Jeśli jest to za trudne do zrozumienia, to są jeszcze zdjęcia-RÓWNIEŻ kotletów schabowych, NIE mielonych :/
Agata.
Przejęzyczenie z tymi mielonymi. Mialam na mysli schabowe, a napisalam mielone. Tak czy inaczej widzę, że autorka nie ma szacunku do czytających bloga, bo odpowiedzi się nie doczekałam, muszą ją bronić anonimy.
OdpowiedzUsuńDroga Alu,
Usuńniestety nie mialam czasu od razu odpisać, bardzo Cie za to przepraszam,
zdjecia robie nikonem 3100