Naleśniki kukurydziane z fetą i szpinakiem
Składniki : Naleśniki: 1 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/4 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki mleka, 2 jajka, 2 łyżki oleju, szczypta soli.
Nadzienie: 40 dag szpinaku świeżego (lub szpinak liście mrożony), 20 dag fety, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz.
Przygotowanie: Mąkę kukurydzianą i pszenną wsyp do miski. Dodaj mleko, jajka, olej i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj. Smaż naleśniki na patelni na średnim ogniu. Przygotuj farsz.
Na
rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany czosnek, dodać rozdrobniony
szpinak i dusić kilka minut. (Jeśli szpinak był świeży należy do wcześniej ugotować). Dodaj rozdrobioną fetę, wymieszaj. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nigdy nie jadłam takowych z mąki kukurydzianej, chetnie spróbuję:))
OdpowiedzUsuńpiękny kolor mają te naleśniki :)
OdpowiedzUsuń