Bezowe pieczarki
Czasem pozory mylą i mój Kubuś, na widok tych bezowych pieczarek powiedział "fuj",
ale gdy tylko się przemógł i ich skosztował kręcenie nosem zamieniło się w "mama pycha".
Mały bezowy skarb o smaku Nutelli sprawił, że na chwilę pieczarki stały się jego ulubionym rarytasem.
Składniki: 250g cukru pudru. 4 białka, sól, krem Nutella, kakao.
Przygotowanie: Ubij białka na sztywno z szczyptą soli.Do ubitych białek dodawaj partiami cukier puder, cały czas miksując. Masę białkową przełóż do rękawa dekoracyjnego i wyciskaj kapelusze pieczarek i nóżki. Całość piecz w nagrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 140 stopni. Bezy ostudź. Dół kapelusza posmaruj kremem Nutella i "przyklej" do nich nóżki. Jeśli chcesz aby pieczarka stała należy odkroić końcówkę.Całość posyp kakao.
Fajniutkie, świetnie to wymyśliłaś:)
OdpowiedzUsuńHihi, ależ rewelacja! Weszłam z myślą, aby Cię zaprosić do dodania wpisu do akcji pieczarkowej i się zdziwiłam ;) Na zdjęciu wyglądają jak prawdziwe pieczarki!
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł..gratuluje!
OdpowiedzUsuńWooow! Po prostu zapierają dech :-)
OdpowiedzUsuńNa imprezy - idealne, jestem pewna że większość gości (zwłaszcza płci żeńskiej) najpierw nie mogłaby oderwać od nich oczu a potem błagałaby o przepis ;)