Wrapsy z tuńczykiem i korniszonami
Składniki : gotowany ziemniak, zielona cebulka, 3 korniszony, 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki majonezu, mały ząbek czosnku, sałata, tortille, sól, pieprz.
Przygotowanie : Ugotowanego ziemniaka pokroić w kostkę razem z ogórkiem i zieloną cebulką. Wsypać do jednej miski. Odsączonego tuńczyka wrzucić do miski, rozdrobnić widelcem. Dodać majonez i posiekany czosnek. Wymieszać całość delikatnie widelcem.Przypraw solą i pieprzem. Tortille przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Masę rozsmarować na plackach, na wierzch ułóż sałatę. Całość zwiń i owiń w folię aluminiową. Wrapsy włóż do lodówki na 1-2 godziny.
Bardzo mi się podoba ten przepis :)
OdpowiedzUsuńZamienię tylko tortillę na pełnoziarniste naleśniki i też będzie pysznie!
Świetne te wrapsy! Uwielbiam połączenie tuńczyka i kwaśnych ogórków!
OdpowiedzUsuńo bardzo fajne :)
OdpowiedzUsuńDobry pomysł na tuńczyka, chętnie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuń