Mini torciki
Składniki: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów, 25dag serka mascarpone, 2 łyżki soku z cytryny, łyżka skórki z cytryny 4 łyżki cukru pudru, 4 łyżki miodu. (Do dekoracji truskawki, czekolada)
Przygotowanie : Serek mascarpone ubić z sokiem z cytryny, skórką z cytryny oraz cukrem pudrem na gładką masę. Przekrój biszkopty na pół, tak aby dół torcika stanowiła przecięta część. Połowę przekrojonych biszkoptów należy zgnieść dodać miód i uformować kółko, dno torcika.
Na uformowane dno należy dać 2 łyżki serka i zacząć układać wokół biszkopty. Uzupełnić pozostałą cześć serka wewnątrz. Torcik udekoruj truskawką zanurzoną w czekoladzie.
Bardzo apetycznie si prezentują te torciki. Przepadam za mascarpone!
OdpowiedzUsuńśliczniutkie, śliczniutkie i jeszcze raz śliczniutkie :) porywam jeden dla siebie!
OdpowiedzUsuńPodaję link do przepisu Akcji Weekendowa Cukiernia do któej przesłałaś przepis...Nie mogę zaakceptować gdyż jest niezgodny z przepisem ale zapraszam do wypieku naszej propozycji- masz czas do końca marca na wypiek...mam nadzieje, że się dołączysz:-)
OdpowiedzUsuńhttp://weekendowacukiernia2.blogspot.com/