Różowe babeczki
Składniki (babeczka dwukolorowa): 2 czubate łyżki kaszy manny, 2 łyżki cukru, 20 dag malin, 1,5 szklanki mleka, żelatyna.
Przygotowanie : Owoce starannie umyj. Mrożone trzeba przesypać cukrem pudrem i odstawić na 30min do czasu aż zmiękną. Wymieszaj w kubeczku żelatynę z
minimalną ilością wody. Zagotuj w rondelku mleko. Dodaj kaszę manną
rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Gotuj 3-5minut. 1/3 część
owoców zmiksuj, dodaj łyżeczkę żelatyny. Wlej masę do 1/3 części foremki. Kaszę manną odstaw z ognia i wymieszaj z pozostałymi owocami na puszystą masę. Uzupełni pozostałą część foremki. Odstaw do lodówki.
___________________________________________________________________________
Składniki
(babeczka jednokolorowa) : 20 dag serka waniliowego, 20dag malin (mogą
być mrożone) , 2 łyżki cukru pudru, łyżeczka żelatyny.
Przygotowanie : Owoce starannie umyj. Mrożone trzeba przesypać cukrem pudrem i odstawić na 30min do czasu aż zmiękną. Wymieszaj w kubeczku żelatynę z minimalną ilością wody.
Rozpuszczoną żelatynę połącz z twarożkiem, dodaj owoce, cukier puder i delikatnie wymieszaj. Foremkę wypełnij masą. Schłodź w lodówce.
Mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
OdpowiedzUsuńJakie one ładne...i jak muszą wspaniale smakować! :-)
OdpowiedzUsuńłooo... ale urocze ;]
OdpowiedzUsuń