Kompot z rabarbaru
Kompot zawszę robię wieczorem,
wkładam na noc do całkowitego schłodzenia
i na następny dzień jest idealnie zimny.
Genialny na upalne dni !
Składniki :
- 400g rabarbaru
- 3-4 łyżki cukru
- sok z 1/2 cyrtyny
Przygotowanie :
Rabarbar umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka, wsyp cukier i podsmaż chwilę aż rabarbar puści sok. Zalej wodą i gotuj 15 minut. Wlej sok z cytryny i ewentualnie dodaj cukru do smaku. Ostaw do ostygnięcia i przecedz przez sitko. Włoż do lodówki.
świetnie orzeźwia:)
OdpowiedzUsuńOrzeźwiający :)
OdpowiedzUsuńMmm uwielbiam :>
OdpowiedzUsuńna lato w sam raz - pozdrawiam :)
Idealny na upalne dni ! :)
Usuń