Składniki :
- 1,2 kg schabu bez kości,
- 3 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- 1 łyżeczka pieprzu mielonego,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1 łyżeczka tymianku,
- 4 ząbki czosnku,
- 3 marchewki,
- 2 pietruszki,
- garść pomidorków koktajlowych,
- 1 cebula,
- 1 łyżka oleju,
- 3 liście laurowe,
- 4-5 ziarenek ziela angielskiego.
Przygotowanie :
Do miski przełóż majonez. Wsyp przyprawy - sól, pieprz,
paprykę i tymianek. Wymieszaj. Marynatą posmaruj mięso.
Czosnek pokrój na mniejsze plasterki i posyp mięso.
Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.
Marchew, pietruszkę i cebulę pokrój na mniejsze kawałki.
Dodaj ziele angielskie i liście laurowe.
Wymieszaj całość.
Warzywa przełóż do naczynia z mięsem.
Całość przykryj folią i włóż do nagrzanego
piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 60minut.
Po tym czasie ściągnij folię i piecz przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz