Piernikowe tartaletki z dyniowym nadzieniem
Składniki :
- 3 opakowania pierników Kopernik Katarzynki,
- 120g rozpuszczonego masła,
- 1 1/2 szklanki puree z pieczonej dyni,
- 300g sera ricotta,
- starta skórka z 1 pomarańczy,
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki drobnego cukru,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej.
Pierniczki Katarzynki przełóż do miski i zblenduj. Dodaj rozpuszczone masło i połącz składniki. Foremki na tartaletki wypełnij masą piernikową. Łyżką wygładź całość. Włóż do lodówki na 30 minut.
Do miski przełóż ser. Dodaj skórkę z pomarańczy, wsyp cukier i mąkę ziemniaczaną. Zmiksuj. Dodaj partiami puree z dyni oraz jajka. Dokładnie połącz składniki.
Tartalerki wypełnij masą dyniową. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 12-15 minut.
Na pewno są pyszne!!
OdpowiedzUsuń