Ciasto biszkoptowe z owocami
Składniki :
- ulubione owoce sezonowe,
- 220g mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 3 jajka,
- 150g cukru pudru,
- 150g rozpuszczonego masła.
Do miski wbij jajka. Wsyp cukier puder i utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania wlej masło oraz wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze ułóż owoce. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 35-40 minut.
To ciasto udowadnia, że najprostsze ciasta są najlepsze :) pozdrawiam, Beata
OdpowiedzUsuńzjadłabym:)
OdpowiedzUsuńCudownie puchate! :)
OdpowiedzUsuń