Kokosowe knedle z serem
Składniki ciasto:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków,
- 1 szklanka mąki pszennej ,
- 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 1 jajko,
- 80g wiórków kokosowych.
- 500g twarogu,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 4-5 łyżek drobnego cukru,
- 2 żółtka.
Wiórki przełóż do blendera i zmiksuj. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodawaj mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Na koniec wbij jajko i dokładnie wyrabiaj ciasto.
Przygotowanie nadzienia :
Do miseczki wrzuć twaróg. Dodaj cukier waniliowy, cukier drobny oraz żółtka. Wszystko dokładnie połącz rozgniatając twaróg widelcem.
Ciasto podziel na części. Na dłoni uformuj niewielki placuszek na środku ułóż farsz i zawiń w kluseczkę. Gotuj w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch.
O kurcze, już bym jadła! Super :)
OdpowiedzUsuńAle bajer! Wygląda na pierwszy rzut oka jak Rafaello
OdpowiedzUsuńPoproszę!
OdpowiedzUsuńNie jadłam wieki całe, a te sa prze-apetyczne!
:)
Kokosowych to ja jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń