Bigos z młodej kapusty z kiełbasą
Składniki :
- 1 młoda biała kapusta,
- 1 cebula,
- kiełbasa - swojska i śląska,
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- sól,
- pieprz,
- liść laurowy,
- ziele angielskie.
Przygotowanie :
Kapustę posiekaj. Wrzuć liście laurowe i ziele angielskie. Zalej niewielką ilością wody i zagotuj. Kiełbasę i cebulę pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż ( nie używałam żadnego tłuszczu do smażenia kiełbasy). Kiełbasę wrzuć do kapusty z mięsem. Dodaj koncentrat pomidorowy. Duś około 20 minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na zdjęciu widać marchewkę. W przepisie nie ma. Zdjęcie bez związku.
OdpowiedzUsuńSzybki, wiosenny bigos:) Mniam:)
OdpowiedzUsuń