Szynka w galarecie
Składniki :
- 300g - 400g wędzonej szynki,
- 1 puszka kukurydzy,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 2 - 3 marchewki,
- 2 pietruszki,
- 2 L bulionu,
- 1 opakowanie żelatyny na 2,5 l wody.
Przygotowanie :
Do garnka wlej wodę i włóż marchewkę i pietruszkę. Gotuj do miękkości. Bulion zagotuj i wsyp żelatynę. Dokładnie wymieszaj składniki aż żelatyna się rozpuści. Szynkę, ugotowaną marchew i pietruszkę pokrój na kostkę. Do małych miseczek włóż kawałek jajka a następnie szynkę, marchew, pietruszkę i kukurydzę. Całość zalej zimnym bulionem. Galaretki włóż do lodówki na 3 godziny.
Pięknie, kolorowo, wiosennie!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńThis looks great, how many grams are in the package of gelatin? Thank you.
OdpowiedzUsuńOMM NOM OM NOM :)
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda, zapewne smakuje wyśmienicie.
Na sam widok zdjęcia ślinka mi już od rana cieknie :)