Makaron po zbójnicku
Pyszny i kremowy sos z oscypka.
Świetnie łączy się z boczkiem i żurawiną.
Smakiem przypomina ukochane góry !
Koniecznie spróbujcie !
Świetnie łączy się z boczkiem i żurawiną.
Smakiem przypomina ukochane góry !
Koniecznie spróbujcie !
Składniki :
- makaron rurka Czaniecki,
- 2 małe oscypki,
- 100g boczku wędzonego,
- 150ml śmietany 30%,
- garść żurawiny,
- świeży tymianek,
- pieprz,.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek pokrój na kostkę i podsmaż na suchej patelni. Wlej śmietanę i stary ser oscypek. Wsyp tymianek. Duś parę minut. Dodaj pokrojoną drobno żurawinę. Wymieszaj dokładnie. Dopraw do smaku pieprzem. Ugotowany makaron przełóż do sosu i połącz ze sobą składniki.
Wpis dodaję do akcji :
Intrygujące połączenie :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł:) na pewno smaczne:)
OdpowiedzUsuń