Kotlety z kaszy jęczmiennej z dynią
Składniki :
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej,
- 1 szklanka startej dyni,
- 1 cebula,
- 1 łyżka masła,
- natka pietruszki,
- sól,
- pieprz,
- jajko,
- bułka tarta,
- olej do smażenia.
Do miski wsyp kaszę. Cebulę posiekaj. Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło. Dodaj dynię i cebulę. Podsmaż parę minut. Warzywa przełóż do kaszy. Wrzuć posiekana natkę pietruszki. Wbij jajko i przepraw do smaku. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. W dłoni uformuj pulpeciki. Obtocz w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z każdej strony.
zrobiłam kotleciki - w smaku super ale farsz nie klei się do siebie - ciężko uformować i obtoczyć w panierce. Rozsypują się, jak temu zaradzić ?
OdpowiedzUsuńMożliwe że dałam za dużo startej dyni ?
OdpowiedzUsuń