Kapusta z grzybami
Przepyszna kapusta z leśnymi grzybami.
Znakomity dodatek do mięs czy farsz do pierogów.
Znakomity dodatek do mięs czy farsz do pierogów.
Składniki : 500g kapusty kiszonej, 2 cebule, 30g podgrzybków suszonych, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka kminku, 1 łyżka czarnego ziarnistego pieprzu, 3 listki laurowe, ziele angielskie, 1 łyżeczka jałowca.
Przygotowanie : Grzyby wrzuć do rondelka i zalej gorącą wodą. Odstaw na 15 - 20minut. Kapustę opłukaj i posiekaj. Wrzuć do garnka i wlej wodę z grzybów. Dodaj przyprawy. Posiekaj cebulę, grzyby i podsmaż na patelni. Zawartość patelni wrzuć do kapusty. Łączymy składniki i dusimy około 50 - 60minut.
Thanks for ones marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you may be a
OdpowiedzUsuńgreat author.I will make sure to bookmark your blog and will
eventually come back later on. I want to encourage you to definitely continue your great job,
have a nice day!
Feel free to surf my blog - OnlyCruiser.com