Sałatka z fasolki szparagowej
Inspiracja została zaczerpnięta z blogu : Półka z przyprawami
Składniki : 250g żółtej fasolki szparagowej, 100g pomidorków koktajlowych, mozzarella kulka, 80g szynki szwarcwaldzkiej, 3 łyżki oliwy, 1/2 cytryny, rozmaryn, sól, pieprz.
Przygotowanie : Fasolę oczyścić, wrzucic go wrzątku i gotować 10 - 15 minut. Pomidorki przekroić na pół. Mozarellę oszuszyć i pokroić na kosteczkę. Szynkę szwarcwaldzką pokroić ma paseczki i podsmażyć na suchej patelni. Sok z cyrtyny, oliwę z oliwek wlać do kubeczka. Dodać rozmaryn, sól i pieprz, dokłądnie wymieszać. Do miski wrzucic ugotowaną i ostudzoną fasolkę, wrzucic pomidorki, mozarellę , szynkę i przygotowany sos. Dokładnie wymieszać.
Ostatnio fasolka mnie kusiła na targu, ale grzecznie odmówiłam pokusie (ech..ta cena)
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka, jedna z moich ulubionych. Jej smak kojarzy mi się z wiosną i tęsknotą za ukochaną osobą.
OdpowiedzUsuń