Strony

piątek, 18 maja 2012

Sałatka z fasolki szparagowej

Sałatka z fasolki szparagowej

Inspiracja została zaczerpnięta z blogu : Półka z przyprawami

Składniki : 250g żółtej fasolki szparagowej, 100g pomidorków koktajlowych,  mozzarella kulka, 80g szynki szwarcwaldzkiej, 3 łyżki oliwy, 1/2 cytryny, rozmaryn, sól, pieprz. 

Przygotowanie : Fasolę oczyścić, wrzucic go wrzątku i gotować 10 - 15 minut. Pomidorki przekroić na pół. Mozarellę oszuszyć i pokroić na kosteczkę. Szynkę szwarcwaldzką pokroić ma paseczki i podsmażyć na suchej patelni. Sok z cyrtyny, oliwę z oliwek  wlać do kubeczka. Dodać rozmaryn, sól i pieprz, dokłądnie wymieszać. Do miski wrzucic ugotowaną i ostudzoną fasolkę, wrzucic pomidorki, mozarellę , szynkę i przygotowany sos. Dokładnie wymieszać. 






2 komentarze:

  1. Ostatnio fasolka mnie kusiła na targu, ale grzecznie odmówiłam pokusie (ech..ta cena)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna sałatka, jedna z moich ulubionych. Jej smak kojarzy mi się z wiosną i tęsknotą za ukochaną osobą.

    OdpowiedzUsuń