Miodowy omlet z owocami
Wiosna w pełni, za nami już pierwsze wiosenne burze.
W orzeźwiającym powietrzu jakie przynoszą, nic nie smakuje lepiej niż miodowy omlet z owocami sezonowymi.
Składniki : 1 jajko, 1 białko, 1/4 szklanki mleka w temperaturze pokojowej, 1/4 szklanki mąki, 2 łyżeczki miodu, 1 łyżka masła. truskawki, borówki.
Przygotowanie : Piekarnik nagrzej do 200 stopni. W misce trzepaczką rozkłócić jajko, dodać mąkę, mleko i miód. Starannie wymieszać. Białko ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą jajeczną z mąką. Patelnie wysmaruj masłem, wlej masę i poukładaj owoce na wierzch omleta. Całość wsadź do piekarnika na 10 minut. Po wyciągnięciu polej miodem.
ależ słodko!
OdpowiedzUsuńmogę kawałeczek?
Zjadlabym taki na sniadanie!
OdpowiedzUsuńMmmmmmm akurat razowca z miodem gryczanym zajadam, ale taki omlet chętnie też schrupię!
OdpowiedzUsuńWOW świetnie wygląda, idealne na śniadanko i jeszcze z bitą śmietaną i czekoladką! MNIAMI :)
OdpowiedzUsuńwygląda super z tymi owocami!
OdpowiedzUsuńZgłaszam sprzeciw, u mnie burzy nie było - i przyznaję to z rozczarowaniem, bo bardzo burze lubię ;-)
OdpowiedzUsuńAle za to na własne śniadania mam wpływ i jutro sobie taki omlet zrobię ;)
Wygląda wspaniale! Bardzo smakowite wydanie!
OdpowiedzUsuńO matko ale bym teraz taki wcisła.Zapisuję koniecznie do zrobienia w najbliższym czasie :)
OdpowiedzUsuńCudne, letnie danie ! :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja, uwielbiam takie:)
OdpowiedzUsuńSuper, na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuń