Lody na Hawajach
Łatwe lody pina colada
Dzisiaj zdradzę wam mały sekret. W zeszłe wakacje byłam na Hawajach gdzie na złotej plaży, pod wielkim palmami serwowano pyszne lody w kokosowej łupinie. Uwierzcie mi, takie lody zawrócą wam w głowie na długi czas i wbrew pozorom, rozpalą atmosferę do białości, jeżeli tylko odważycie się, zrobić je swojemu ukochanemu lub ukochanej.
Składniki: 1/2 szklanki soku ananasowego, 100ml Malibu, 1/2 soku z limonki, 3 łyżki cukru pudru, 500 ml śmietany kremówki.
Przygotowanie : Wlej sok i Malibu do miski dodaj sok z limonki. Wsyp cukier puder i wymieszaj trzepaczką tak aby się rozpuści. Dodaj śmietanę i ubij wszystko, tak aby masa była puszysta ale nie sztywna. Przełóż masę do pojemnika i wsadź do zamrażarki.
Niby proste, ale czy mi wyjdą? Nigdy nie robiłam lodów. Może spróbuję:)
OdpowiedzUsuńmmm... kokosowe lody!
OdpowiedzUsuńach, zapachniało wakacjami..
Faktycznie nieskomplikowane, nie wymagaja mozolnego mieszania co godzine ani specjalnej maszyny... Kto wie, moze zrobie? :)
OdpowiedzUsuńHmm, Hawaje w kwietniu w Gdańsku, na moim balkonie...;)? Może zrobię;)?
OdpowiedzUsuńSkoro ja nie mogę się udać na Hawaje...no to udam się na swój balkon, na plastikowy leżak, z miseczką lodów ;-)
OdpowiedzUsuńA czy może wystawić komentarz ktoś kto już te lody robił i jadł ? :)
OdpowiedzUsuńzostało mi troszkę Malibu po imprezie urodzinowej, więc mówię: teraz albo nigdy.
OdpowiedzUsuńKucharka ze mnie taka jak z koziej pupki trąbka a i tak wyszły pyszne, więc chyba nie da się tego zepsuć ;) Mieszkam za granicą i nigdzie nie mogłam znaleźć soku ananasowego w kartonie ( takiego jak np. nasz Tymbark), więc użyłam soku z ananasów w puszce, którymi później udekorowałam moje dzieło. Chłopak powiedział, że zrobiłam mu najlepszego loda na świecie... cóż, jego polski nie jest jeszcze dostatecznie dobry, aby zrozumieć, dlaczego popłakałam się ze śmiechu ;)
świetny przepis ! :)