Roladki z białej ryby
Składniki : 2 filety z białej ryby (u mnie dorsz) , 2 łyżki masła, 2 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 2 łyżki musztardy ziarnistej, natka pietruszki, oliwa, sól, pieprz.
Przygotowanie : Filety umyj i osusz. Masło rozpuść na patelni, odstaw do ostygnięcia. Dodaj sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. W osobnej miseczce ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, wymieszaj z miodem i musztardą. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Filety posmaruj pastą musztardową, posyp natką pietruszki. Zwiń rybę w roladkę i zepnij wykałaczką. rozłóż roladki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, polej cytrynowym masłem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.
Pyszna propozycja na zdrowy, lekki obiad.
OdpowiedzUsuńjem zdecydowanie za mało ryb.
OdpowiedzUsuńTwoja wersja jest rewelacyjna.
w takim musztardowo-miodowym sosie ryby jeszcze nie spotkałam.
Lubię jeć ryby i ciągle szukam fajnych przepisów. Dzięki za coś nowego
OdpowiedzUsuń