Ciasteczka z czekoladą
Składniki : 150g miękkiego masła, 2/3 szklanki cukru trzcinowego, 1/2 szklanki białego cukru, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 1 jajko, 1 żółtko, 300g mąki, 1 łyżeczka sody, 300 łezek z mlecznej czekolady
Przygotowanie : Piekarnik nagrzej do 170stopni. Rozłóż papier do pieczenia na blachę. Masło roztopić w rondelku i odstawić żeby przestygło. Wyspać cukier trzcinowy i biały do masła. Wymieszać. Do masy cukrowej dodać ekstrakt waniliowy, jajko, żółtko po czym zmiksować do uzyskania kremowej masy. Powoli wmieszaj mąkę i sodę, tak aby składniki się połączyły. Dodaj łezki czekolady, wymieszaj. Uformuj krążki. Piecz 15 min w piekarniku, aż ciasteczka się zrumienią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz