Jaglane knedle z morelami
Składniki :
- 100g kaszy jaglanej,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- morele.
Kaszę ugotuj na miękko. Odcedź. Zblenduj na gładką masę. Dodaj mąkę i dokładnie wyrób ciasto. Morele pokrój na mniejsze kawałki. W dłoniach uformuj niewielki placuszek na środku ułóż morele. Sklej razem końce formując knedle. Gotuj w osolonej wodzie 4-5 minut.
Pyszne knedle. Nadzienie morelowe musi być pyszne.
OdpowiedzUsuńMniam! Wspaniały przepis, uwielbiam knedle, a te prezentują się idealnie. Do tego jaglane <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://healthy-dreams.blogspot.com/
Wygląda smacznie :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają genialnie! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! *.*
Chyba muszę w końcu zrobić takie knedelki jaglane, bo kuszą ... oj kuszą:)
OdpowiedzUsuńwspaniale wyglądają. Dawno nie jadłam knedli!
OdpowiedzUsuń