Strony

niedziela, 9 listopada 2014

Dorsz w cytrynowej panierce

Dorsz w cytrynowej panierce


Składniki :
  • 300g fileta z dorsza,
  • otarta skórka z 1 cytryny,
  • sól,
  • pieprz,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia,
  • mąka
  • rozbełtane jajko.
 Przygotowanie :

Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą i pieprzem. Do miski wsyp bułkę tartą i skórkę z cytryny. Wymieszaj.  Rybę obtocz w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.



6 komentarzy:

  1. dla mnie dorsz i sierpik to najsmaczniejsze ryby na świecie....no i karp na Wigilię

    OdpowiedzUsuń
  2. kiedyś próbowałam w pomarańczowej, tez jest bardzo smaczna:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda apetycznie i estetycznie bardzo;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo apetycznie :) Fajny pomysł z tą skórką :) Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. właśnie napchałam nim brzuszek, przeeeepyyyszne! troszkę jak ciasteczka cytrynowe :D mamie też bardzo smakowało, dziękuję za przepis!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super ! Bardzo się cieszę że smakowały ! :)

      Pozdrawiam ciepło !

      Usuń