Rolady z mięsem mielonym
Uwielbiam dania które "robią" się same.
Nie trzeba poświęcać zbyt dużo czasu na przygotowanie.
Zawsze masz pewność że obiad będzie smakował wszystkim domownikom.
Składniki
rolady : 6 plastrów wołowiny, 200g mięsa mielonego, 1 duża cebula,
papryka czerwona, 3 ogórki kiszone, musztarda, sól, pieprz,
olej do smażenia, bulion.
Przygotowanie
rolady : Mięso umyj i za pomocą tłuczka rozbij. Każdy plaster posmaruj
musztardą i oprósz pieprzem. Mięso mielone wrzuć do miski, dodaj pokrojonego ogórka, paprykę i cebulę. Dopraw solą i pieprzem. Farsz ułóż na plastrze mięsa. Zawiń i zepnij za pomocą
wykałaczki lub obwiąż sznurkiem spożywczym. Na patelni rozgrzej olej i
smaż rolady z każdej strony. Gdy już zbrązowieją zalej bulionem i duś
pod przykryciem do miękkości. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i
pieprzem.
Mniam... super wygladaja:) To sie nazywa obiadek:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam rolady,tez robię je na różne sposoby.do tego kluski śląskie,sos-obiad idealny
OdpowiedzUsuńRolady według tego przepisu wyszły rewelacyjnie! Właśnie takie smaki mają szansę na wygraną w naszym konkursie kulinarnym. Wystarczy, że dodasz do wpisu grafikę konkursową i kilka zdań od siebie (info dostępne na stronie https://e-turysta.net/konkurs-kulinarny/), a będziesz mogła wygrać chociażby aparat cyfrowy i promocję na Smaker.pl. Pozdrawiam i powodzenia! :)
OdpowiedzUsuń