wtorek, 8 stycznia 2019

Ziemniaczana tortilla z warzywami

Ziemniaczana tortilla z warzywami 




Składniki :

  • 3 jajka, 
  • 1 cebula,
  •  100 g pomidorków koktajlowych, 
  • olej do smażenia, 
  • ser feta 1/2 opakowania,
  •  łodygi brokułu ( lub różyczki )
  • tłuczone ziemniaki,
  • sól, 
  • pieprz, 
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego.
Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż pokrojoną cebulę i drobno pokrojone łodygi brokułu. Ściągnij warzywa z patelni. Wrzuć ziemniaki i chwilę smaż. W misce rozbełtaj jajka z solą, pieprzem i czosnkiem. Pomidorki przekrój na pół. Do ziemniaków wlej jajka. Na górze ułóż wcześniej przygotowaną cebulę z łodygami brokułu. Wrzuć pomidorki. Całość posyp fetą. Tortillę zapiekaj w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni przez 15-20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print