niedziela, 16 czerwca 2013

Sernik na zimno z galaretką

Sernik na zimno z galaretką

Zapowiada się upalny dzień.
Sernik na zimno jest idealny do popołudniowej kawki.

Składniki :
  • okrągłe biszkopty
  • 700g serka  waniliowego homogenizowanego (w temperaturze pokojowej)
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1 opakowanie galaretki czerwonej (u mnie wiśniowa)
  • owoce do dekoracji (u mnie czereśnie)
Przygotowanie :

Małą tortownicę wyłóż biszkoptami. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wody, ostudź.  Lekkim strumieniem wlej żelatynę do serka, cały czas miksując. Ser przelej do tortownicy. Całość włóż do lodówki. Galaretkę przygotuj zgodnie w instrukcją na opakowaniu. Ostudź i przelej tężejącą na sernik. Na górze ułóż owoce. Całość włóż ponownie do lodówki na 2-3 godziny.

8 komentarzy:

  1. Witaj, wyróżniłam Twój blog w Liebster Blog Award:-), pozdrawiam!
    A sernik wygląda obłędnie, jak wszystkie Twoje ciacha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Serniczek wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj tak, zdecydowanie idealny :) Twój wygląda wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Będę robić na weekend, wygląda pysznie.
    Super blog, świetne zdjęcia :)

    Pozdrawiam, kinia

    OdpowiedzUsuń
  5. Bede teraz robic ten sernik wyglada ladnie :-) ;-)

    OdpowiedzUsuń

Print